Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Tentoonstellingszalen

Stef Driesen en Germaine Kruip

Looptijd: zaterdag 20 oktober 2018 - zondag 06 januari 2019

Openingsuren: donderdag tot zondag | 13:00 tot 18:00

Light to Dark, Dark to Light

De duotentoonstelling van Stef Driesen (°1966, Hasselt) en Germaine Kruip (°1970, Castricum, NL) is de eerste gelegenheid om de link tussen twee artistieke praktijken publiek te presenteren. Dat beide kunstenaars jarenlang een atelier in Brussel deelden, heeft hun manier van werken en de keuze van onderwerpen verrijkt met een onuitgesproken synergie tussen hun respectievelijke werken.

Het werk van Germaine Kruip laat zich omschrijven als een onderzoek naar abstractie en het sculpturale, met een nadruk op immaterieel en performatief werk. Stef Driesen nam geleidelijkaan afstand van figuratieve schilderkunst om in het abstracte te duiken.

De aanvankelijke verschillen leidden uiteindelijk tot subtiele overeenkomsten en dialoog. De focus van Light to Dark, Dark to Light zal liggen op het aftasten van de grenzen tussen het materiële en het immateriële. Stef Driesen toont een reeks nieuwe, dikwijls monumentale, schilderijen terwijl Germaine Kruip met efemere lichtwerken intervenieert in de museale ruimtes.  

 

Stef Driesen - courtesy of Greta Meert Gallery
 

  • Kassa: € 5,00
Design Kunstmaan