Contact: 015 / 29.40.00

Xavier Noiret-Thomé

Looptijd: zaterdag 20 juni 2020 - zondag 23 augustus 2020 - 13:00

Openingsuren: Donderdag tot zondag | 13u - 18u

No More No Less

 Het oeuvre van Xavier Noiret-Thomé (°1971, Charleville-Mézières, FR) kan nog het best omschreven worden als een uitgebreid onderzoek naar de schilderkunst, in alle diepte en breedte. Zowat alle modernistische en postmodernistische technieken passeren de revue zonder echter aan kracht in te boeten wanneer ze door de kunstenaar worden ingezet. Met ogenschijnlijk gemak brengt Noiret-Thomé een halve eeuw aan schilderkunstige ontwikkelingen op één canvas samen. Tegelijk herbekijkt en eigent hij zich deze toe op een unieke, particuliere manier vanuit een eigentijds denkkader.

De complexiteit van het beeld zit doorgaans reeds vervat in de wijze waarop Xavier Noiret-Thomé het werk laat tot stand komen. In zijn kunst toont Xavier Noiret-Thomé sowieso een grote fascinatie voor allerhande picturale technieken en materialen. In zijn canvassen combineert hij ze zonder beperking of terughoudendheid: olie, acryl, lak, spuitbus, chroom, inkt, …; ze passeren allemaal de revue. Geregeld voegt hij ook objecten toe zoals munten, spiegels, bouten en moeren of creëert hij een autonoom object. Ook in deze sculpturen komen alle elementen terug die Xavier Noiret-Thomés kunst definiëren: de verwijzingen naar de kunstgeschiedenis naast het zinspelen op de hedendaagse populaire cultuur, het schipperen tussen figuratie en abstractie, intellectuele ernst en speelse humor, een oprechte liefde voor het beeld versus een onbeschaamd iconoclasme, …

Xavier Noiret-Thomé zal, samen met de Nederlandse kunstenaar Henk Visch,  ook werk tonen in de De Centrale in Brussel (23.04 - 23.08.2019).

https://www.centrale.brussels/nl/tentoonstellingen/
  • Kassa: € 5,00
Design Kunstmaan