Contact: 015 / 29.40.00
Het Predikheren

Dirk Verbruggen (1951-2009)

Looptijd: zaterdag 31 augustus 2019 - zondag 27 oktober 2019 - 19:00

Openingsuren: dinsdag - zondag | zie openingsuren bibliotheek

In het kleine het grote zien

Tien jaar geleden overleed de Mechelse auteur Dirk Verbruggen op Paasmaandag.
Samen met Herman De Coninck - die in zijn jeugd trouwens in dezelfde straat als Verbruggen woonde (de Brusselse Steenweg) - is Verbruggen recentelijk misschien wel de meest bekende Mechelse schrijver en alleszins even beklijvend.

Met zijn focus op het kleine en alledaagse publiceerde deze miniaturist zowel in zijn gedichten als in zijn romans 'grote literatuur' die vandaag nog erg genietbaar is.
Lees maar even het 'Mechelen'-gedicht op de gevel van het Cultuurcentrum aan de Melaan, of de talrijke oneliners uit zijn romans en gedichten op de vensters van de huizen langs de Keldermansvest.

Aanleiding genoeg dus voor een hommage-expo in de nieuwe Predikherenbib die er vanaf het openingsweekend (31 augustus en 1 september) zal te zien zijn met onder andere ongepubliceerde, donkere 'Mechelen'-gedichten uit de jaren 1990, een sarcastische 'Salmonella'-meezinger voor Jacques Vermeire, interessante correspondentie van en met zijn grote voorbeeld Herman De Coninck en talloze ander objets trouvés uit Verbruggens leven en werk.

'Kleine dingenzinger' Dirk Verbruggen was met zijn pleidoor voor het trage, bedachtzame leven zijn tijd minstens tien jaar vooruit.

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan