Contact: 015 / 29.40.00
De Garage

Daan Gielis

Looptijd: zondag 22 september 2019 - zondag 17 november 2019 - 13:00

Openingsuren: Donderdag tot zondag | 13:00 - 18:00

You won't get what you want

In You Won’t Get What You Want onderzoekt Daan Gielis (°1988) de nauwe connectie tussen tegenstrijdige gevoelens en ervaringen: Het samenvallen van geluk en teleurstelling, gefrustreerde verlangens die zelf weer tot nieuwe verlangens leiden, een underground cultuur die authentiek blijft terwijl ze zichzelf in de uitverkoop zet. Gielis bevraagt de emotionele, communicatieve en sociale systemen die samen de wereld zoals we die kennen vormgeven. Al deze systemen worden bepaald door contradicties, toch lijken ze net hierdoor te floreren en elkaar in stand te houden. Geen wonder dat velen vandaag emotioneel in de knoop liggen met de huidige realiteit en worstelen om een zekere consistentie te vinden.

In een nieuwe reeks mixed media sculpturen brengt Gielis deze worsteling in kaart. In Happy Sad, een drie meter groot neonsculptuur van een huilende smiley, vallen geluk en verdriet samen. Bij wijze van eerbetoon aan de al te vertrouwde ervaring van een gefrustreerd verlangen loopt het water in You won’t get what you want van het plafond langs grote keramische tranen naar beneden in een reeks vergeetputten.

Zoeken naar een uitweg uit de contradicties die onze wereld bepalen zal niet makkelijk zijn, lijkt het werk van Gielis te suggereren. Eenvoudige oplossingen zijn uitgesloten in You Won’t Get What You Want.

 Ticket: 5 euro
Combiticket expo Horse Head | Frederik Buyckx: 7 euro

  • Kassa: € 5,00
Design Kunstmaan