Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
De Garage

Grote Prijs Ernest Albert 2016

Looptijd: zaterdag 25 juni 2016 - zondag 21 augustus 2016

Openingsuren: donderdag tot zondag | 13u tot 18u

Prijs voor Tekenkunst & Vrije Grafiek

Het stadsbestuur van Mechelen organiseert de tweejaarlijkse kunstprijs “Grote Prijs Ernest Albert”. Deze prijs wordt beurtelings toegekend aan een kunstenaar die uitmunt in respectievelijk schilderkunst, beeldhouwkunst en tekenkunst & vrije grafiek. In 2016 zijn de disciplines Tekenkunst & Vrije Grafiek aan de beurt. 

Voor de huidige editie werden niet minder dan 177 dossiers ingediend. Op basis van de portfolio’s selecteerde een jury 21 kunstenaars die hun werk konden indienen voor een tweede juryronde. De jury is samengesteld uit Mark Bosselaers en Bart Eyckermans (beiden lid van het Comité Ernest Albert), Mik Mariën (docent Vrije Grafiek aan de Academie Mechelen), Koen Leemans (directeur Cultuurcentrum en De Garage Mechelen), Hilde Van Canneyt (curator en kunstcriticus) en Ruben Bellinckx (Kunstenaar en docent KASK Gent) onder het waarnemend voorzitterschap van Hans Martens, directeur van de Academie Mechelen. In een tweede juryronde selecteerde de jury 11 kunstenaars die hun werk zullen tentoonstellen in De Garage en waaruit de uiteindelijke winnaar zal gekozen worden. 

De geselecteerde kunstenaars zijn: Stijn Cole, Caroline Coolen, Peter Depelchin, Arpaïs Du Bois, Gideon Kiefer, Tom Liekens, Rafael Rodriguez, Klaas Vanhee, Carole Vanderlinden, Tinus Vermeersch, Willem Vermeersch.

De opening van de tentoonstelling, bekendmaking en uitreiking van de prijs gaat door op zaterdag 25 juni 2016 om 11 uur in De Garage te Mechelen. De “Grote Prijs Ernest Albert 2016” ter waarde van 7.500 euro zal worden uitgereikt door Björn Siffer, Schepen van Cultuur en Kunstonderwijs en tevens voorzitter van het Comité Ernest Albert.

 i.s.m. Academie Mechelen

Hier vind je ons terug op Facebook Academie Mechelen
  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan