Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum Tentoonstellingszalen

Evolving Spaces

Looptijd: zaterdag 25 maart 2017 - zondag 04 juni 2017 - 13:00

Openingsuren: Donderdag tot zondag | 13u - 18u

Pieter Huybrechts & Erki De Vries

De expo Evolving spaces van Erki De Vries en Pieter Huybrechts gaat over intensiteit in ruimte, die te verkrijgen is door in te grijpen op een relatief klein oppervlak. In 2012 zijn De Vries en Huybrechts begonnen met hun eerste gezamenlijk project, het ontwikkelen van een installatie die tot een sculptuur in boekvorm werd uitgewerkt, het BookProject. Een caleidoscopische aaneenschakeling van opeenvolgende ruimten. Sindsdien onderzoeken zij verder hoe het kenmerkende van een omgeving te vatten is, door deze in herhaling te zetten of van richting te doen veranderen. Wat kun je toevoegen aan twee zijden van het papier, aan vier muren van een vertrek?

Na het eerste boek en verschillende sculpturen en expo’s zoals bij M Museum (Leuven), EMWAP Festival (Salt, Istanbul), Lokaal 01 (Antwerpen), valerie_traan (Antwerpen), zetten zij nu hun queeste verder in CC Mechelen. De ruimte en installatie in Mechelen zijn groots, waardoor de toeschouwer door de installatie kan gaan en zo volledig deel kan uitmaken van Evolving Spaces. Er ontstaat een nieuwe fysieke ruimte waarin beelden zich herhalen op schijnbaar natuurlijke wijze waardoor het geheel weidser wordt en toch zijn optische echtheid niet verliest, eerder valselijk benadrukt.

Pieter Huybrechts (°1977) studeerde af aan het KASK Antwerpen. Zijn fotografische praktijk wordt gekenmerkt door een seriële benadering van het beeld en een fascinatie voor textuur en patronen. Zijn beelden gaan over een onderzoek naar beeldtaal, focussen op het af te beelden subject dat wordt gevormd door de wijze van weergeven, zijn tevens een reflectie op het medium fotografie. De werken worden in installaties getoond, zodat de beelden mede de ruimte vormen.

Erki De Vries (°1978) studeerde aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen, volgde een postgraduaat beeldende kunsten in Breda en startte in 2004 aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. In zijn installaties en videowerk onderzoekt De Vries steevast de –mentale- inwerking van de ruimte op de toeschouwer, door te experimenteren met materie, licht en geluid. De ruimte krijgt een actieve invloed. Momenteel is hij ook scenograaf binnen de theaterwereld waar hij ingenieuze mise en scenes maakt die een performatief onderdeel vormen binnen de voorstelling. 

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan