Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum Tentoonstellingszalen

GUY VAN BOSSCHE

Looptijd: zaterdag 05 december 2015 - zondag 07 februari 2016 - 13:00

Openingsuren: donderdag tot zondag | 13:00 tot 18:00

Unterseeboot ├╝ber Malermeister

Unterseeboot über Malermeister is een tweeledige tentoonstelling: een retrospectieve over schilder Guy Van Bossche verrijkt met werk van tweeëntwintig kunstenaars die op een of andere manier belangrijk zijn in zijn bestaan als kunstenaar. Het totaalbeeld zal een soort ‘Wunderkammer’ worden.

De titel Unterseeboot über Malermeister is een metafoor verwijzend naar de ironische positie van de kunstenaar binnen de wereld van vandaag. Het omschrijft wat de kunstenaar benoemt als ‘de kwaliteit van het ongemak’ waarmee kunstenaars worstelen en van waaruit hun visie op de maatschappij zich vormt. Het schilderkundig oeuvre van Guy Van Bossche handelt over de dubbelzinnigheid van het schilderkundig beeld en de hiermee gepaard gaande ontwrichting van de materiele werkelijkheid. De thema’s of motieven van de kunstenaar komen uit de continue stroom van beelden om ons heen of zijn kleine notities die hij maakt van situaties in het dagelijks leven.

Met werk van : Carla Arocha & Stéphane Schraenen, Guillaume Bijl, Wim Catrysse, Vaast Colson, Bert De Beul, Tramaine de Senna, Niels Donckers, Robin Foesters, Daan Gielis, De Letterleggers, Ria Pacquée, Eleni Paschalidis, Koen Sels, Jelle Spruyt, Walter Swennen, Dennis Tyfus, Anne Van Boxelaere, Koen van den Broek, Patrick Vandeneynde, Rinus Van de Velde, Marc Vanderleenen, Pieter Vermeersch, Luc Tuymans. 

 

 

 

Met dank aan Fondation Willame Stichting

  • Kassa: € 5,00
Design Kunstmaan