Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
De Garage & Cultuurcentrum

PHOTO EVENT 2014

Looptijd: zaterdag 21 juni 2014 - zondag 24 augustus 2014 - 13:00

Openingsuren: Donderdag tot zondag | 13:00 - 18:00

Het fotofestival Photo Event kent reeds een lange traditie en is in 2014 voor de tweede maal te gast in het cultuurcentrum. Ook deze editie is een coproductie van het Centrum voor Beeldexpressie en Cultuurcentrum Mechelen, met steun van de Vlaamse overheid. Aan het succesrecept van het evenement werd niet getornd. Het werk van internationaal gerenommeerde fotografen wordt getoond naast vermaard en opmerkelijk fotografisch talent uit België.

Antoine d’Agata en William Ropp kennen met hun krachtige, eigenzinnige werk een internationale weerklank in de wereld van de fotografie. Zowel hun werk in opdracht als hun artistieke fotografie kenmerkt zich door een uitermate persoonlijke signatuur. Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck bouwt sinds meer dan tien jaar aan een opgemerkt tentoonstellingsparcours in binnen- en buitenland. De kunstenaar werkt hiervoor in uiteenlopende media zoals sculptuur, installatie, video, animatiefilm, tekst, teken- en schilderkunst maar speciaal voor Photo Event toont hij een selectie uit zijn recent fotowerk.

Met Julie Calbert, Lisa Carletta, Klaartje Lambrechts en Kurt Stallaert geeft Photo Event een platform aan fotografisch talent uit eigen land. Kurt Stallaert maakte naam als mode en reclamefotograaf voor vele internationale merken. Zijn uitgesproken eigen stem leidt hem de laatste jaren evenwel als vanzelf meer en meer naar de artistieke fotografie. In het werk van de drie jonge vrouwelijke fotografen vormen de aandacht voor het verhalende en het intieme karakter van hun foto’s een gezamenlijke onderstroom, hoe divers hun fotografie ook is.

Voor de eerste maal is er ook plaats geruimd voor een uitgekiende selectie foto’s van leden van het Centrum voor Beeldexpressie. Met Lis Antognini, Frederik Haegeman, Sylvia Konior, Hilde Vanhove en Bruno Vermeersch bieden we het publiek een blik op het kwalitatieve fotowerk van deze actieve liefhebbers.

De menselijke figuur vormt een opvallende rode draad op dit fotofestival. De mens in al zijn verschijningen bekleedt in de fotografie van oudsher dikwijls een centrale plaats. In de uiteenlopende presentaties op Photo Event ligt er een zichtbare focus op de mens en het menselijk lichaam; van direct en expliciet, over (tragi)komisch tot subtiel, mysterieus of ongrijpbaar, maar steeds herkenbaar en indringend.

Koen Leemans
Directeur Cultuurcentrum Mechelen


Foto: Hans Op de Beeck, Before the Rain, 2014.

In De Garage:
Hans Op de Beeck
, Photoworks

In het Cultuurcentrum: 
Antoine d’Agata, Julie Calbert, Lisa Carletta, Klaartje Lambrechts, William Ropp, Kurt Stallaert
+ en 5 fotografen van de CvB-galerij:  Lis Antognini, Frederik Haegeman, Sylvia Konior, Hilde Vanhove en Bruno Vermeersch

i.s.m. Centrum voor Beeldexpressie
http://www.beeldexpressie.be

Brochure Photo Event 2014 (pdf - 19Mb)
  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan