Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum - tentoonstellingszalen

Niet van gisteren

zondag 24 oktober 2010 - zondag 19 december 2010 - 11:00

Een generatie kunstenaars uit Mechelen tekent present

De tentoonstelling presenteert het recente werk van beeldende kunstenaars die tussen 1945 en 1975 in Mechelen debuteerden en vandaag nog actief zijn.

Met Dominique Ampe, Pol Cockx, Beniti Cornelis, Frans Croes, Eddy Daverveldt, Lode De Preter, Jan De Winter, Gust Dierikx, Ward Dijck, Albertine Eylenbosch, Wim Geerts, Edwig Goyvaerts, Jean Hellemans, Brice Heyndels, Jean-Paul Laenen, Pol Lemaire, Frieda Mariën, Willy Meysmans, Luc Piron, Guy Van Bossche, Omer Van Damme, Edith Van Driessche, Willy Van Eeckhout, Marc Vanderleenen, Jef Van Grieken, Marijke Van Kenhove, Roger Va Ouytsel, Willy Verlinden, Jan Vermeiren en Frans Walravens.

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt de publicatie Niet van gisteren. Een generatie kunstenaars in Mechelen 1945 - 1965. Hierin wordt het artistieke milieu in Mechelen geschetst waarin deze kunstenaar debuteerden: de opleiding aan de academie onder Ernest Albert en Geert Reusens, de legendarische carnavalbals van Academia,  het beruchte café Herten Aas van Frans Croes, verzamelplaats van hippies en provo’s (de kabouters), het Progressief Komitee voor Artistieke Werking met Jan De Winter, Roger Van Ouytsel, Bodo Van de Voorde, Frans Croes, Pol Lemaire en Etienne Mylemans en de alternatieve scène op de Vismarkt, eind jaren ’60 – begin jaren ’70 (De Muze, de Verloren Zoon, den Akker en de eerste Dijlefeesten)

Daarnaast komt een hele generatie kunstenaars aan bod in een 90-tal biografiëen. Kunstenaars zoals Frans Van den Brande en Frans Croes die omwille van ziekte niet meer in staat zijn om te werken, worden hier terug opgepikt.

Do - zo |11u00 - 18u00

Leo van der Linden in Het Nieuwsblad Foto's Jan Smets Foto's Tony Gooijer
  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan