Contact: 015 / 29.40.00
De Garage

Multiple Solitude

zaterdag 18 december 2010 - zondag 27 februari 2011 - 11:00

 

'Multiple Solitude' presenteert het werk van de WERKTANK, een nieuw productiehuis voor mediakunst.

De tentoonstelling tracht de mediale schelp, die ons omringt in de vorm van computer, tv, internet en gsm, zichtbaar en tastbaar te maken. Is het mogelijk om het gevoel, dat je hebt na een dag achter een beeldscherm te hebben gezeten, om te zetten naar een kunstwerk, net zoals William Turner dat bijvoorbeeld deed met de stoomtrein in de 19de eeuw? Is het mogelijk om een sculptuur van pixels te maken of de werkelijkheid te transformeren tot een video effect?

De werken van 'Multiple Solitude' getuigen niet van een onvoorwaardelijk geloof in de zogenaamde emancipatieve krachten van nieuwe technologieën. Ze ademen eerder een zekere melancholie uit naar een onbereikbare authenticiteit en trachten op haast ambachtelijke wijze nieuwe en oude media voelbaar te maken in de vorm van een sensoriële ervaring.

met werk van BONHOMME DANIEL/ANTONIN DE BEMELS, KURT D'HAESELEER, WIM JANSSEN, IEF SPINCEMAILLE, MEKHITAR GARABEDIAN, AERNOUDT JACOBS.

do - zo / 11u00 - 18u00

!  Op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december, gesloten om 15u00. Gesloten op zaterdag 25 december en zaterdag 1 januari.

 

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan