Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00

D.ART

woensdag 29 juni 2011 - vrijdag 03 juni 2011 - 19:00

Van 29 juni tot 3 juli zullen de Dijlefeesten alweer zorgen voor de nodige muzikale bedrijvigheid op de Vismarkt en de Haverwerf. Maar ook wie van beeldende kunst houdt, komt met de Dijlefeesten aan zijn trekken. Net zoals vorig jaar wordt er een gevarieerd aanbod hedendaagse kunsten aangeboden. Het beeldend luik D.ART verenigt de belangrijkste spelers binnen de Mechelse beeldende kunstensector.

In en rond het Cultuurcentrum
In De Maan brengen de laatstejaarscursisten van de opleiding “Uitbater van een kunstgalerie” van Syntra We’re HEAR to stay, een tentoonstelling rond geluidskunst. Met werk van Virginie Bailly & Dominique Leroy, Patrick Keulemans, Pieterjan Ginkels, Jeff Blind, Frederik de Wilde, Sabine Groschup (AT), Martin uit den Bogaard (NL) e.a.

In het koor van het Cultuurcentrum presenteert Galerie Transit de Toren van Babel van Karel Breugelmans, vzw Opa Malyn vult de kerk met electro-akoestische muziek en geluidskunst. Onder leiding van Wannes Behaegel werken Jesse Cremers, Pauline Niks, Yasmine Willems, Warre Mulder, Pauwel De Buck en Samuel Vanderveken aan een geluidsinstallatie.

In de Garage en de expozalen worden  de expo’s Photo Event en  Ward Dyck tot in de late uurtjes opengehouden

VERNISSAGE & PERFORMANCES KAPOTSKI op woensdag 29 juni in het Cultuurcentrum.

PERFORMANCES VAN PATRICK THINSY (BE), ADAM ASNAN (UK) & PIECES OF QUIET (BE) op donderdag 30 juni in het Cultuurcentrum.

   

In het Congres-en Erfgoedcentrum LAMOT

In Congres-en Erfgoedcentrum LAMOT toont Contour de monumentale multi-channel video-installatie Cluster van Rainer Gamsjäger (1974, AUT) 

Als klap op de vuurpijl kunnen de festivalgangers hier gratis naar de tentoonstelling Rik Wouters & Co.  Je vindt een bon in de Streekkrant of in de programmabrochure van de Dijlefeesten.

 

WOENSDAG 29 JUNI TOT ZATERDAG 3 JULI | 19u00 - 22u00

ZONDAG 3 JULI | 13u00-18u00

 

 

 

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan