Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
De Garage

Roel Jacobs

zaterdag 19 september 2009 - zondag 01 november 2009

Roel Jacobs woont en werkt in Bonheiden en is al meer dan drie decennia actief als fotograaf en kunstenaar. Zelf zegt hij over zijn fotografische keuzes: ‘Ik kan eigenlijk niet goed uitleggen hoe ik op mijn thema’s kom en waarom ik precies sommige dingen op de pellicule wil zetten. Het is alsof er een soort fotografisch oog in mij zit dat ik gewoon nooit kan uitzetten. De lens blijft als het ware altijd open. Zo overkomt het me wel eens dat ik ergens ben en dat me dingen opvallen waarvoor anderen geen oog hebben.’

De afgelopen jaren realiseerde Roel Jacobs o.a. het project Beijing Levels. Deze reeks vertrekt van vragen over het fenomeen wonen. Volgens de kunstenaar zijn woningen als het ware de ogen van de stad. In Beijing, China nam hij van elke verdieping een foto en tegelijkertijd van wat de bewoners buiten zien. Voor het Cultuurcentrum realiseerde hij in Mechelen een foto- en videoproject dat verderbouwt op deze reeks. Beide projecten komen aan bod in de tentoonstelling.

Do-zo / 11u00-18u00

In het kader van deze tentoonstelling geeft Ansatz der Maschine op 25/09/2009 een concert in de inkomhal van het cultuurcentrum.

Roel Jacobs in Knack Meer info over Ansatz der Maschine
  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan