Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum - kerk

Lubomyr Melnyk + Outer

woensdag 20 november 2019 - 20:15

[WINTERSLAAP]

De 70-jarige pianist Lubomyr Melnyk is een pionier van de continue muziek én een ware natuurkracht. Hij ontwikkelde een geheel eigen manier van spelen: spontaan en improviserend transformeert hij voortdurende notencascades tot ware hypnotische geluidsgolven. Decennialang leefde en werkte hij in de obscuriteit tot hij werd opgepikt door Erased Tapes. Het platenlabel van Nils Frahm en Ólafur Arnalds bezorgde hem een wereldwijd en enthousiast publiek. Eind 2018 verscheen Fallen trees, een album waarin hij melancholie koppelt aan stralend optimisme en hoop.

It's very human—serenity delivered through sustained concentration and ecstatic energy, via a lifetime of practice and perfection. (Pitchfork)

Melnyk’s truly defining quality is surely the constant tingle that his music leaves in your heart. (The Guardian)

Vooraf staat Outer op het podium. Outer is het muzikaal project van Tom Soetaert (toetsenist bij Amongster). Inspiratiebron én decor bij zijn intieme uitgepuurde muziek, opnames en visuals zijn afgelegen plekken en stille landschappen in Noord-IJsland.

Hun songs klinken als sneeuw onder je voeten. ... In het klanklandschap van Outer is het heerlijk wandelen. En verdwalen. (De Standaard)

Gloednieuw, Belgisch én bloedmooi. (Studio Brussel)

  • Kassa: € 16,00
Design Kunstmaan