Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

Sioen - Messages of Cheer & Comfort / Chords & Cracks

zaterdag 01 februari 2020 - 20:15

Sioen brengt op 31 januari 2020 met Messages of Cheer & Comfort een nieuw album uit vol avontuurlijke arrangementen en eerlijke, recht uit het hart gegrepen songs. Tegelijk loopt in De Garage de tentoonstelling Wall Works (vanaf 7 december 2019) waarin beeldend kunstenaar Koen van den Broek het accent legt op kunst in opdracht voor de publieke ruimte, in situ werk en samenwerkingen.

Eén van die samenwerkingen is Chords & Cracks, een nieuw muzikaal grensoverschrijdend project waarbij singer-songwriter en componist Sioen avontuurlijke soundscapes en filmische melodieën creëerde bij enkele schilderijen van de internationaal gerenommeerde kunstenaar. Hij verenigt het klankbeeld van de klavecimbel, een oeroud instrument, met die van de elektronische muziek, en ook de schilderijen krijgen een nieuw leven in handen van visual artist Kasper Jordaens.

Een aantal songs uit het nieuwe album van Sioen vloeien voort uit Chords & Cracks. Op deze unieke avond brengen we daarom alle componenten samen: een schitterende tentoonstelling en een concert bestaande uit nieuwe en oude nummers uit het repertoire van Sioen en Chords & Cracks, de samenwerking tussen Koen van den Broek en Sioen die aan de wieg stond van een nieuw verhaal.

Eerder in Zuid-Korea, nu bij ons.

Met: Frederik Sioen (zang, gitaar, piano en klavecimbel), Koen van den Broek (beeldende kunst), Kasper Jordaens (live visuals), Jan Roelkens (piano, synths en beats) en Tom Goethals (gitaar en effects)

  • Kassa: € 17,00
Design Kunstmaan