Contact: 015 / 29.40.00
Het Predikheren

Luc Dondeyne - FAVORITE THING

zondag 17 november 2019 - 11:00

Boekvoorstelling

 In de context van het verschijnen van de tweede monografie over het werk van Luc Dondeyne, realiseerde de kunstenaar een reeks van tien tekeningen die werden uitgewerkt in aquareltechniek. Als Favorite Thing bieden zij een kaleidoscopisch overzicht van de belangrijkste thema's uit zijn oeuvre.Deze reeks wordt eenmalig als geheel geexposeerd tijdens de boekvoorstelling Third Eye in de Mandelazaal van de nieuwe bibliotheek Het Predikheren op zondag 17 november om 11 u. (Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen)

Door zijn brede kennis en rijke associatievermogen geeft Luc Dondeyne de toeschouwer met zijn schilderijen en tekeningen een omvangrijke wereld van bedoelde en onbedoelde voorstellingen die heden en verleden met elkaar verbinden. De titels geven richting of verwarren en maken het vooral mogelijk om een eigen interpretatie aan de werken te geven. [Diana Wind]

Het werk van Luc Dondeyne ligt denkelijk dicht bij het pure moment van perceptie. De uiteindelijke invulling van het blad, waarover de gestuurde lijnen lijken te reizen, die lijnen zijn beeld geworden, dat is de tekening. [Arno Kramer]

Luc Dondeyne schildert een realiteit die het midden houdt tussen de tastbare werkelijkheid van alledag en de virtuele werkelijkheid van reclame en media. Met zijn verhevigde schilderijen legt Dondeyne als een milde anarchist een zachtjes tikkende tijdbom onder het zorgeloze dagelijkse leven.
[Eric Rinckhout]

De serie Favorite Thing op formaat 50 x 65 cm wordt aangeboden aan € 1.650 bij intekening voor 17 november 2019.
Nadien zijn ze te koop aan € 2.500.Exclusive drawings in context of the new book THIRD EYE, to be published 17 November 2019, until then available for € 1.650, VAT and frame included. Afterwards € 2.500.
Zoom by clicking on the image.

i.s.m. Galerie Transit

Inschrijven: art@transit.be 

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan