Contact: 015 / 29.40.00
het Anker

Jazzathome 2019 | Julien Tassin trio + John Snauwaert Quintet feat. Lien De Greef

zaterdag 07 september 2019 - 20:00

Jazzathome 2019 | Black & White 
contrasten in Jazz

20:00: Julien Tassin Trio
Begeleid door een solide ritmesectie, mengt Julien Tassin eigen composities en improvisaties tot energieke en expressieve muziek. Dol op sterke melodieën, ontwikkelde hij een origineel muzikaal universum waarbij hij invloeden uit de blues, rock en free jazz ontleent.

Zijn gitaar kan lyrisch en luchtig, maar ook wild klinken. Met dit explosieve trio probeert Julien Tassin volledig zijn muzikale persoonlijkheid uit te drukken.

Met Julien Tassin: gitaar, Lennart Heyndels: bas, Dré Pallemaerts: drums

21:15: John Snauwaert Quintet feat. Lien de Greef (Lady Linn)

Zangeres Lien De Greef, beter bekend als Lady Linn, oogstte in 2009 veel bijval met haar nummer I Don’t Wanna Dance, dat ze samen met haar Magnificent Seven op binnen- en buitenlandse podia bracht. In de eerste jaren dat ze optreedt met haar Magnificent Seven, brengt ze voornamelijk covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950.

Met Lien De Greef op het podium, omringd door 4 top muzikanten uit de Belgische jazzwereld, is een swingend en spetterend optreden verzekerd!

Saxofonist en componist John Snauwaert heeft een zeer brede reikwijdte en is een artistieke wereldreiziger. Zo maakte hij kennis met Petar Elmazof (Bulgarije), Chergio de Susa en Pipo Fernandes (Cuba, het laatste lid van de B V S C), Mahbub & Satar Khan (India). Hij speelde ook op het podium met jazzmasters als Lowell Fulson, Isaac Hurley, Gene Bertoncini, Bob Mover, Gary Smulyan, Nilson Matta, Dick Oats, Roni Ben-Hur, Jeff Gardner ...

Met Lien De Greef (Lady Linn): zang, John Snauwaert: sax, Hendrik Braeckman: gitaar, Filip Vandenbril: contrabas, Bruno Castellucci: drums.

In de ticketprijs zijn de 2 concerten en één1 drankje inbegrepen.

17:00 gratis jam

 

Een organisatie van Jazathome in samenwerking met het cultuurcentrum

  • Kassa: € 30,00
Design Kunstmaan