Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

The Posies + The Calicos

donderdag 18 oktober 2018 - 20:15

Het is in 2018 30 jaar geleden dat Jon Auer en Ken Stringfellow, twee high schoolvrienden uit Bellingham in de VS, Failure uitbrachten. Het was een thuis opgenomen en zelf uitgebrachte cassette (!!!) die de band onwaarschijnlijk genoeg twee commerciële radiohits opleverde én een platencontract bij Geffen waar ze labelmaatjes werden van o.a. Nirvana, Sonic Youth en Teenage Fanclub.

Om die 30ste verjaardag te vieren worden drie cruciale albums Dear 23, Frosting on the Beater en Amazing Disgrace opnieuw uitgebracht én gaan The Posies opnieuw op tournee in dezelfde bezetting als begin jaren ’90 met Mike Musberger op drums en Dave Fox op bas.

Vooraf staan The Calicos op het podium. Zij brengen onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen een bijzonder smaakvolle hap hedendaagse americana. De groep won recent Humo’s Rock Rally 2018. Invloeden zijn Bruce Springsteen, Wilco, Ryan Adams, Neil Young  en Townes Van Zandt (Humo hoort ook nog The War on Drugs en The Triffids). In Mechelen treden ze op in beperkte trio bezetting.

Fans van Wilco en Ryan Adams stonden er hoe dan ook bij te likkebaarden. Een logische eerste plaats. (De Morgen)

Liefhebbers van rauwe gitaren, catchy melodieën en fijne samenzang weten wat hen te doen staat!

Dit is een concert voor staand publiek.

  • Kassa: € 17,00
Design Kunstmaan