Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Stadsschouwburg

Open Boek Grand Cru #1 Leo Van Broeck

zondag 20 januari 2019 - 11:00

Open Boek Grand Cru hoeven we niet meer voor te stellen. Ook dit seizoen gaat gastvrouw Greet Pluymers gaat op zoek naar fi ne heren of dames die een inkijk geven in hun boekenkast.
Een fijne literair-culturele babbel waarbij de gast zijn of haar hart kan uitstorten over wat hem of haar op cultureel vlak bezig houdt en drijft. Ook muziek speelt een prominente rol. De centrale gast mag zelf een muzikant voorstellen, of we verrassen je met onbekend talent.

Het ontbreekt de flamboyante ingenieur-architect Leo Van Broeck (59) niet aan zelfvertrouwen. Toen de Vlaamse regering hem vorig jaar september tot Vlaams Bouwmeester benoemde, kon ze weten wie ze in huis haalde. Met zijn gerenommeerde architectenbureau Bogdan &Van Broeck weigert hij al twaalf jaar opdrachten om op vrijstaande kavels te bouwen die alleen met de auto bereikbaar zijn. Van Broeck, die ook docent architectuur is aan de KU Leuven, is niet vies van hoogbouw, en een verklaard voorstander van 'verdichting': meer woningen op kleinere oppervlaktes, bij voorkeur in de stad. Een man met een missie, een geselende Jeremia: als Vlaams Bouwmeester trok hij het voorbije jaar de boer op - hij gaf maar liefst 140 lezingen - om 'ruimtelijke nederigheid' te prediken. (Knack, 6/12/2017)

Na iedere editie krijgt je van ons steeds het befaamde lijstje met al dat geserveerde lekkers, begeleid door een zondags aperitiefje. De gasten worden in het najaar bekend gemaakt.

-          Muzikale gast: Philippe Malfait, luitspeler

  • Kassa: € 8,00
Design Kunstmaan