Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

Winterslaap - Marc Melià + Miaux

vrijdag 08 februari 2019 - 20:15

De in Mallorca geboren maar in Brussel residerende muzikant, componist en producer Marc Melià overstijgt de regels van de elektronische muziek. Met zijn Prophet 08 synthesizer bouwt hij elk geluid zelf op, ontwijkt hij beats en maakt hij tijdens zijn optredens nooit gebruik van vooraf opgenomen samples. Alles wordt op het moment met de hand of de stem gemaakt.

Met zijn album Music for Prophet tracht hij het synthetische te naturaliseren, te vermenselijken wat mechanisch is en zoekt hij schoonheid in wat ogenschijnlijk koude emotieloze geluiden zijn. Gewapend met zijn Prophet 08, een vocoder waar hij zijn stem door stuurt en een bescheiden effectenpaneel creëert Melià gevarieerde elektronische landschappen die zweven tussen klassiek minimalisme en melancholische elektronica.

SUPPORT - MIAUX

Miaux -echte naam Mia Prce- heeft dan weer een voorliefde voor Casio synthesizers waarmee ze recht op de melancholische ziel mikt. In 2017 speelde ze nog op het orgel van de Sint-Romboutkathedraal. Nu steekt ze de straat over en staat ze in het koor van het cultuurcentrum. Haar 3e lp verschijnt later dit jaar bij het label Ultra Eczema.

’t Is een plaat die doet dromen tijdens saaie file-uren en herinneringen ophaalt die in de plooien van de tijd verloren leken. Minimalisme met maximaal effect: wij zijn fan. (Humo)

 

Marc Melià - Soundcloud

Miaux - Soundcloud

  • Kassa: € 16,00
Design Kunstmaan