Contact: 015 / 29.40.00
Kerk CCM

In Utero Festival

vrijdag 31 mei 2019 - 19:00

In Utero Festival

Op 31 mei luiden we opnieuw (LUID) de Mechelse zomer in met de derde  editie van In Utero Festival.

Programma:

19u00: deuren + DJ Nixie
20u30 - 21u05:  Dis Fig (solo)
21u45 - 22u35: Germans
23u30 - 00u20: Raketkanon 

Raketkanon
Noise – Rock – Experimenteel

Gents massavernietigingswapen Raketkanon belegert CC Mechelen tijdens In Utero festival #3.
Raketkanon dat is Pieter-Paul Devos (vocals), Lode Vlaeminck (synthbass), Jef Verbeeck (gitaar) & Pieter de Wilde (drums).
Op 5 april ligt RKTKN#3 in de rekken. In afwachting van de release dropten ze alvast een eerste splinterbom ‘Ricky’.
Live is Raketkanon een nietsontziende energiebom!

‘Hoe heerlijk is het om nog eens een concert te zien ontspóren. Om meegetroond te worden, het duister in. En om noodgedwongen wegen in te slaan waar je niet noodzakelijk van weet of je er ook weer levend en met al je geld nog op zak uitkomt.' - Humo

The Germans
Experimenteel – Noise – Rock – Cocktailjazz

Yes, The Germans are back! Na hun memorabele passage op de Dijlefeesten ’15 is Mechelen klaar voor een glorieuze herovering door The Germans.
Op hun vijfde album ‘sexuality’ tonen The Germans zich zowel van hun meest lelijke als meest sexy kant. Primitieve percussie, aftandse gitaren, piano, Hammond, clavinet en analoge synths spelen een hoofdrol in dit vochtig bolwerk van psych, funk, easy-listening, ambient, pop, cocktailjazz en musique concrète.

Live is de improvisatie nooit ver te zoeken en brengt dit ongrijpbare vijftal uit Dikkelvenne zijn publiek in een psychedelische trip. “Blijkt dat The Germans niet alleen weerbarstig, maar ook weergaloos kunnen zijn.” - De Morgen

Dis Fig

De New Yorkse in Berlijn residerende producer Dis Fig opent met haar industriële electronica en overstuurde noise In Utero Festial #3.
“My aim is to grab my listeners emotionally–pour my soul down their throat and shake every thread of their being”
Dis Fig speelde eerder al in de Berlijnse nachtlub Berghain,  stond op Unsound (Polen), Nyege Nyege (Uganda) , deed enkele Boiler Room sessies en komt nu dus ook naar Mechelen aka het Berlijn aan de Dijle.
https://soundcloud.com/dis_fig

 DJ NIXIE

Karolien Polenus aka DJ NiXiE is een dj (voor ons zelfs dé dj) uit Brussel en tekent andermaal present! Karolien is al jaren actief in de Belgische underground en als bezielster van NIXIE'S, organiseert ze ook concerten en feestjes. Als nachtbraker heb je ongetwijfeld al wel van haar gehoord.

Tickets: VVK 15 euro – kassa 18 euro

Een organisatie van In Utero i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen en NONA

  • Kassa: € 15,00
Design Kunstmaan