Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

Flying Horseman + Lyenn

vrijdag 19 oktober 2018 - 20:15

De laatste jaren groeide Flying Horseman uit tot een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. Rooms / Ruins, hun vijfde studio-album, is een album dat de luisteraar noopt tot introspectie, alvorens hem/haar de kosmos in te schieten. Hun nieuwste is grillig, contrastrijk en mysterieus. Het is zwoele, sfeervolle en intense muziek waarin een waaier aan invloeden op organische wijze samensmelt tot een begeesterend geheel.

Live vliegen Bert Dockx en de zijnen steevast nog wat hoger, en graven ze nog net iets dieper dan in de studio. Hun concerten zijn niets minder dan een belevenis.

Somewhere between the dark princes Mark Lanegan and Nick Cave, with outbursts of lyricism close to Jeff Buckley. (With Guitars, UK)

Begeesterend, spannend en beklijvend. (Radio 1)

 

Vooraf speelt Lyenn, bassist van Mark Lanegan Band en Dans Dans. Hij brengt sobere maar zeer intense melodieuze muziek die de luisteraar zachtjes bij de keel grijpt om die vervolgens zuurstoffend happend achter te laten. Lyenn -Frederic Jacques voor de vrienden en de burgerlijke stand- doet bij het grote publiek misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar onder muzikanten staat hij ook in het buitenland bijzonder hoog aangeschreven. Zo speelt hij niet alleen bij Mark Lanegan, maar krijgt hij voor zijn eigen werk de hulp van bijzonder mooi volk als Marc Ribot en Shahzad Ismaily.

  • Kassa: € 16,00
Design Kunstmaan