Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

Few Bits + support Jan Verstraeten

donderdag 07 februari 2019 - 20:15

| FEW BITS |

Few Bits is de band rond het creatieve brein en dromerige stemgeluid van Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het beste uit de Belgische pop- en rockwereld. De band staat voor straffe songs en brengt frisse gitaarrock met psychedelische invloeden die ook buiten onze landsgrenzen enthousiast ontvangen worden. Zo tourden ze met The Lemonheads en The War on Drugs en speelden ze op festivals als SXSW in Texas, The Great Escape en Pukkelpop. De single Summer Sun zit prominent in de bekroonde Amerikaanse film Princess CYD.

Ondersteund door haar 5-koppige band grasduint Karolien naar hartenlust door haar oeuvre.

Met: Karolien Van Ransbeeck (zang, gitaar, percussie), Tim Coenen (gitaar), Nico Jacobs (gitaar, synth), Steven Holsbeeks (gitaar, synth), Peter Pask (bas) en Jules Lemmens (drums 

 

| JAN VERSTRAETEN |

Binnen zonder kloppen: Jan Verstraeten pleegt met zijn eerste, wondermooie single ‘Moon Face’ een overval op uw buis van Eustachius, in het gezelschap van een even betoverende videoclip. Maar wie is die late twintiger waarvan de naam doet vermoeden dat hij schlagers zingt?

Inspiratie haalde de Sint-Niklazenaar bij obscure cowboyfilms en de bossanovaplaat van een bevriend muzikant. “‘Moon Face’ is representatief voor wat nog zal komen. Zijn zachte stem en de arrangementen zijn typerend voor zijn muziek, maar de nummers zijn niet inwisselbaar. Er zit evenveel jazz en pop als bossanova in.

In 2019 zal Jan Verstraeten zijn eerste EP uitbrengen bij Unday Records. Het platenlabel van oa. Flying Horseman en Trixie Whitley

  • Kassa: € 17,00
Design Kunstmaan