Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum Mechelen

20 jaar Jazzzolder

zondag 28 oktober 2018 - 14:00

20 jaar geleden vond er op een ZOLDER in Mechelen een bijeenkomst plaats van een paar vrienden. Ze luisterden wat naar jazzplaatjes en zaten gezellig te praten. Al gauw vroegen muzikanten om er te mogen spelen. De jazzzolder was geboren. Er kwam een verhuis naar een kapel en recent opnieuw een verhuis, naar lokalen vlak bij de eerste jazzzolder.

Om het 20jarig bestaan van de jazzzolder uitgebreid te vieren, maar ook om verder te kunnen blijven bestaan, organiseert JazzZolder een groot feest met o.a. een groots benefietconcert en blikken ze terug op de voorbije 20 jaar. Verder brengen ze een hommage aan één van de grote jazzmuzikanten uit Mechelen, René Jonckeer, die in juni overleed. René was tevens ook jarenlang een collega bij het Cultuurcentrum.


Tentoonstelling open vanaf 14u. Gratis inkom
15u: Bigband Conservatorium o.l.v. Dree Peremans
19u30: Hommage aan René Jonckeer met een gesprek over René door Heidi De Nijn, Connie Neefs, Frank Vaganée en Frans De Wachter.
Aansluitend spelen de Mechelse All Stars 2 nummers van René Jonckeer.

Daarna volgt het benefietconcert door de Mechelse All Stars o.l.v. Frank Vaganée, met o.a. Chris Joris, Christophe Devisscher, Dieter Vaganée, Dree Peremans, Kristen Cornwell, Peter Gheysen, Roeland Celis, Stefan Bracaval, Philippe Van der Niepen. Zij zullen verschillende composities spelen van elk van de muzikanten!

 Presentatie Connie Neefs en Frans De Wachter.
Concert Bigband: 10 euro, studenten 5 euro
Concert Mechelse muzikanten: 20 euro

 

Tickets: UiT in Mechelen en Jazzzolder

 

 

 

  • Kassa: € 10,00
Meer informatie: http://www.jazzzolder.be/kalender.php
Design Kunstmaan