Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Stadsschouwburg

MUZIEKTHEATER DE KOLONIE MT & Peter De Graef - Twee zielen

zaterdag 14 oktober 2017 - 20:15

Twee zielen, drie levens, zes mensen: unieke vertelkracht in een web van zang en klank.

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. Maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen, worstelingen, verlangens. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet. 

Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. Toch loopt er een gevoelsmatige lijn door het stuk. Daar is het DE KOLONIEMT en artist in residence Peter De Graef om te doen. Niet om de anekdote. Hoewel de toeschouwer zich tijdens de scènes onherroepelijk in de anekdote zal verliezen, zoals we ons allemaal verliezen in de beslommeringen van onze levens van elke dag.

In Twee zielen krijgt de livemuziek een eigenzinnige rol. Zang en percussie voeren de boventoon. Bo Spaenc: “Samen met dans vormen zang en ritme de grond: het zijn de drie oerelementen die bij alle stammen, overal ter wereld terugkomen. Ze waren er zodra er mensen waren, ze zijn er nu nog. Ik vond het goed passen om vanuit die basis te vertrekken, omdat het stuk ook de tijden overstijgt.”

Twee zielen maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen DE KOLONIEMT en grote theaterpersoonlijkheden. Behalve Peter De Graef gaan ook straffe vertellers zoals Vic De WachterBruno Vanden BroeckeTania Van der Sanden en Lucas Van den Eynde een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

De unieke vertelkracht van Peter De Graef en de geheel eigen muzikale drive van DE KOLONIEMT leverden de voorbije jaren al sterke producties op zoals StanleyBegin en Rudy.

“Wat De Graef als auteur zo indringend maakt, is dat hij zijn publiek zo openlijk helpt omgaan met het onvatbare aan henzelf en het leven” – Jury van de Vlaamse Cultuurprijs voor toneelliteratuur

“Stanley is magnifiek en puur muziektheater” – Sofie Mulders, De Morgen

“Rudy legt op magistrale wijze de vinger op de rotte plek” – Evelyne Coussens, Theaterkrant.nl

“En zo is Rudy alweer een piekfijn gestructureerde vertelling die fluks balanceert tussen filosofie, maatschappijkritiek en onbezoedelde romantiek” – Els Van Steenberghe, Knack.

WIE
Spel, tekst & regie: Peter De Graef | Spel & zang: Lottie Hellingman | Compositie, zang & percussie: Bo Spaenc | Zang: Sacha Van Loo*| Vorm & licht: Quintus Visser | Kostuums: Huguette d’ | Regie-assistentie: Peggy De Landtsheer | Techniek: Dries Bellinkx

*Sacha Van Loo vervangt Hassan Boufous, die wegens familiale omstandigheden heeft moeten afhaken.

  • Kassa: € 15,00
Design Kunstmaan