Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Martins Paterhof

Trio Wiek - Amazing Haydn 2017 - "Serenade & Fantasie"

zondag 15 oktober 2017 - 15:00

Tickets nog verkrijgbaar aan de avondkassa

Drie gerenommeerde solisten, meervoudige prijswinnaars van belangrijke internationale muziekwedstrijden, helemaal thuis op de belangrijkste Europese podia en tevens allen in Duitsland intensief actief op het vlak van kamermuziek, besloten in 2001 tot samenwerking en richtten zodoende het Trio Wiek op.

Het nieuwe ensemble toerde vervolgens doorheen Duitsland en Europa met als hoogtepunt hun debuut in 2008 in de vermaarde Berliner Philharmonie. 

Naast het "klassieke" pianotrio, bestaande uit viool, cello en piano, is het vooral Joseph Haydn geweest die aan de basis lag van ook deze bijzondere, eind 18e/eerste helft 19e eeuw, steeds geliefder en populairder wordende variante voor fluit, cello en piano, waarbij de dwarsfluit een centrale rol krijgt toebedeeld. Dit zorgt voor een kleurig timbre, vol virtuoze muzikale effecten en verleent de composities, of ze nu uit de Weense klassieke periode of uit de Romantiek komen, een blijmoedig en zonnig serenadeachtig karakter.

Werken van Wilms, Hummel, Haydn, Von Weber

Christina Fassbender, fluit
Justus Grimm, cello
Florian Wiek, piano

Een organisatie van Amazing Haydn
Concert inclusief aperitief, dranken- en dessertenbuffet
VVK: 49 euro
Avondkassa: 52 euro

Abonnement: 88 euro (24/09 Amazing Haydn 2017 - "Praagse Herfst", 22/10 Amazing Haydn 2017 - "Adembenemend Virtuoos" & 15/10 Amazing Haydn 2017 - "Serenade & Fantasie"


Kerkhotel Martins Patershof, Karmelietenstraat 4, Mechelen

 

 

Design Kunstmaan