Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

Radar - Performers uit de stad

vrijdag 30 maart 2018 - 20:00

Met RADAR trekken het Cultuurcentrum en H30 door de stad op zoek naar jonge talenten, van Mechelen tot ver daarbuiten. Op elke RADAR avond palmen diverse artiesten en stijlen het podium van het cultuurcentrum in.  Volg de experimenten en try-outs van de jonge generatie stedelingen van off naar on the radar. Stay tuned!


Louis Vanhaverbeke – Zwaar gebuisd

Door diverse carrière-ambities te remixen, ontwikkelde hij een eigenaardig vocabulaire: free-style, niet te classificeren, wel leesbaar. Louis Vanhaverbeke doet aan hekwerk. Hij is aan het werk met hek. Aan de hand van zang en beats probeert hij zijn gedachten te  barricaderen. Zijn deze gezongen hersenspinsels te begrenzen?  Een spel dat leidt tot soms wankele, maar muzikale constructies. Want een grens is eigenlijk een wens om verder te gaan. Louis toont een work in progress in het kader van een aankomende voorstelling.

Les Mybalès

Doris et Nathalie Bokongo Nkumu zijn verbonden door hun gemeenschappelijk levensverhaal en hun hechte tweelingenband. Deze twee danseressen overschrijden hun inspiratie van House, Afro en Hip Hop dans en hebben hun eigen lichaamstaal ontwikkeld vanuit hun karakters, onschuldig en poëtisch. De getoonde emoties in hun dansperformances creëren intense en krachtige momenten, maar ook een zekere vorm van geweld. Ze bevragen tweelinggevoelens, hun levensstijl en de ontplooiing van hun identiteit.

Okkupeerder

Okkupeerder is een Gents hiphopcollectief dat ontstaan is rond drummer Jan Heirman. In Gent kwam hij in contact met muzikanten die zijn passie delen. Hun muziek wordt door Shockproof van teksten voorzien. Na het ontdekken van J Dilla en Madlib gebruikt Okkupeerder een orga-nische aanpak van grooves en ritmes in combinatie met invloeden die ver buiten de oevers van de hiphop treden.

Aan de bar verwent DJ Tumult je op een ultieme lounge sfeer.

Volg updates over het programma via het facebookevent.
Foto’s van de afgelopen edities vind je HIER.

Het programma van RADAR wordt samengesteld door Cultuurcentrum Mechelen, H30 artistieke werkplek en Mechelen Talentenfabriek.

  • Kassa: € 5,00
Design Kunstmaan