Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum Mechelen

Performers uit de stad - Radar 24|11|17

vrijdag 24 november 2017 - 20:00

Met RADAR trekken het Cultuurcentrum en H30 door de stad op zoek naar jonge talenten, van Mechelen tot ver daarbuiten. Voor de eerste editie van dit seizoen hebben we een parcours uitgestippeld waar je op ontdekking gaat doorheen het cultuurcentrum langs 3 verschillende performances.


Collectief Elan(d) – In between spaces

Collectief Elan(d) is een jong makerscollectief van Katrijn De Cooman (°1991), Chloé Geers (°1991) en Jitse Huysmans (°1991), met roots in Gent en Mechelen. Hun performance In bet-ween spaces (2017) is een fysieke en visuele beleving waarbij de speelse setting je uitnodigt om telkens opnieuw een eigen plek te zoeken. Nu eens zittend, dan weer staand. Je wordt on-derdeel van een constant veranderende stoelensculptuur waarin op intelligente en ludieke wijze de relatie tot de ander en elkaar in vraag gesteld wordt.

 

Anke Somers - Persona

Anke Somers (°1997), afkomstig uit Mechelen, voltooit dit jaar haar bacheloropleiding drama aan LUCA Lemmensinstituut. Ze is zowel actief in de poëziescene, als op theater. Persona (2017) is een performance waarin het ultieme zelfportret wordt onderzocht. Het werk wordt enkel live getoond. Wat schuilt er achter het masker? Met porseleinklei als basismateriaal wordt Persona laagje voor laagje opgebouwd.

 

MEIS

Meis is een dansvoorstelling van Gentse choreografe Jotka Bauwens (°1992) waarbij de the-ma's seksualiteit, gender, fysicaliteit en persoonlijkheid op het matje geroepen worden. Wie zijn wij, wie zijn zij? Wat verwacht u juist van ons? Wees man, wees vrouw, wees vooral wie je denkt te zijn en dat tot de uitputting toeslaat of tot ze je verplettert. Een maatschappij die doet zweten. Weet wie je bent, of weet het niet. Maar zie er vooral de humor van in.


Aan de bar verwent DJ Tumult je op een ultieme lounge sfeer.
Volg updates over het programma via het facebookevent.
Foto’s van de afgelopen edities vind je HIER.


Het programma van RADAR wordt samengesteld door Cultuurcentrum Mechelen, H30 artistieke werkplek en Mechelen Talentenfabriek.

 

  • Kassa: € 5,00
Design Kunstmaan