Contact: 015 / 29.40.00
Stadsschouwburg

20 jaar Open Boek - Rachida Lamrabet

zondag 21 januari 2018 - 11:00

Open Boek bestaat in 2018 twintig jaar en kreeg ondertussen vele gasten over de vloer. Gastvrouw Greet Pluymers gaat telkens op zoek naar fijne heren of dames die een inkijk geven in hun boekenkast. Een fijne literair-culturele babbel waarbij de gast zijn of haar hart kan uitstorten over wat hem of haar op cultureel vlak bezig houdt en drijft.

Rachida Lamrabat (°1970) is een Belgisch schrijfster en juriste van Marokkaanse origine. Zij debuteerde in 2007 met de roman Vrouwland waarmee ze de debuutprijs van boek.be veroverde.
Lamrabet was juriste voor Unia (interfederaal Gelijkekansencentrum). Zij werd er in april 2017 ontslagen naar aanleiding van haar uitspraken in Knack over het boerkaverbod. Eerder had zij voor een internationaal theaterproject van de KVS een kortfilm uitgebracht waarin ze het boerkaverbod in vraag stelt. Op dit ontslag werd zowel uit de academische, culturele en literaire wereld verontwaardigd gereageerd, door onder andere Michael De Cock, Jeroen Olyslaegers, Lieven De Cauter en Jan Blommaert.

 

 

  • Kassa: € 8,00
Design Kunstmaan