Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00

NEST jonge makers 5 mei

zaterdag 05 mei 2018 - 18:00

NEST selecteerde vijf jonge makers uit een Open Call om een eigen artistiek idee uit te werken met steun van Mechelse culturele partners. Sinds februari 2018 kregen zij creatieruimte, artistieke coaching op maat en productionele ondersteuning. Na 3 maanden intens werken staan de 5 makers klaar met een WORK IN PROGRESS. Ontdek hun experimenten op de eerste editie van NEST jonge makers FESTIVAL!

Er tekenaan! (doe mee): 18u00 - 21u00

 

Rik Chaubet - film 18u15 - 18u45

Rik Chaubet maakt een kortfilm waarin hij een experiment met fictie wil documenteren. In een hedendaagse filmtaal buigt hij zich over de verbinding tussen enkele veronderstelde tegenstellingen, zoals ironie en oprechtheid, constructie en spontaniteit, plezier en ernst, oppervvlakkigheid en diepte.

Jade Derudder - dans solo 19u15 - 19u45

Panic at a lot of other places besides the disco is een intiem portret dat vertrekt vanuit het navelstaren, dansen en zingen voor de badkamerspiegel. Onder het motto “it’s all jokes told through tears” probeert Jade om een wereld, waarin ze haar persoonlijke banden ziet afbrokkelen, vanuit de badkamer toe te spreken.

Arno Moens - humor 20u45 - 22u00

Onder de werktitel De Try-out Was Beter timmert Arno Moens aan een nieuwe solo cabaret voorstelling. Het zou een balans moeten worden tussen humor, maatschappijkritiek, lukrake kritiek, positivisme, poëzie en muziek. Om die balans te vinden zal hij eerst nog absurd vaak moeten vallen. Bij deze bent u uitgenodigd op al zijn volgende valkunsten.

Doorlopend

Jonas Tuch - beeldende kunst

Na 10 jaar ervaring met graffiti, waagt Jonas Tuch zich aan een groot formaat. Zijn uiteindelijk doel is een gebouw van enkele verdiepingen om te vormen tot een street art mural. Voor dit toonmoment zal hij op een groot doek werken en brengt hij de straatkunst naar binnen.

Lynn Elshof i.s.m. Telma Lannoo - installatievoorstelling

“Het kind zal tot aan de schouder in diepte kunnen reiken, en zo geschiede.” In een donkere ruimte creëren Lynn en Telma een installatievoorstelling die steunt op geluid en beeld, herkenning en ver-vreemding. Voor al wie overal in wil kruipen of juist graag van een afstandje toekijkt.

volgende voorstelling zo 6 mei


Volg het facebook event voor laatste updates.

NEST jonge makers is een initiatief van H30 artistieke werkplek, Mechelen Talentenfabriek en Cultuurcentrum Mechelen.

 

Met steun van Mechelse culturele partners ARSENAAL/LAZARUS, DE MAAN, kunstencentrum nona, Academie Mechelen en Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord & Dans Mechelen.

 

  • Kassa: € 5,00
Design Kunstmaan