Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Stadsschouwburg

Abattoir Fermé i.s.m. OpenDoek en de Mechelse amateurtheaters - Miserie

  • vrijdag 23 maart 2018 - 20:15
  • zaterdag 24 maart 2018 - 20:15

Burgemeester Bolle, Meunier Dokteur, Koster Nold en Zuster Maria,...: alle inwoners van het Land van Lankgeleje hebben zich uitgedost voor de feestelijke opening van De Put. Een Put zó groot, dat het hele dorp er zijn miserie in kwijt kan. Als een opgeruimd dorp met opgeruimde mensen marcheert de bonte stoet inwoners vol bravoure de toekomst tegemoet. Al blijkt die toekomst onheilspellend en met evenveel grillen, streken en miserie...

In 2016 creëerde Abattoir Fermé met spelers uit de Mechelse amateurgezelschappen een voorstelling voor het Landjuweelfestival. Daarvoor trok Abattoir een nooit eerder opgevoerde tekst van Stef Lernous uit de kast. Miserie telt liefst 15 enthousiaste spelers, allen gerekruteerd uit de verschillende Mechelse toneelkringen. Samen nemen ze zo’n veertig rollen voor hun rekening. De regie is in handen van de jonge Maja Westerveld die sinds vorig jaar deel uitmaakt van de artistieke kern van Abattoir Fermé.

Op vraag van het Cultuurcentrum en in het kader van het stadsartiestschap van Stef Lernous hernemen ze deze voorstelling in de stadsschouwburg.

Tekst: Stef Lernous 
Regie: Maja Westerveld 
Met: Ann Jéhansart, Erik Beullens, Bart Van Gyseghem, Chris Laureys, Elke Maes, Katrien Van Bael, Koen Van Nylen, Marthe Vandervorst, Miek De Souter, Patrick Cronenberg, Reinhilde Ardies, Staf Soli, Sven De Gieter, Tine Soli en Tom Hofman. 

Productie: Abattoir Fermé i.s.m. OpenDoek vzw

i.s.m. OpenDoek vzw

  • Kassa: € 10,00
Design Kunstmaan