Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Stadsschouwburg

Nieuwjaarsconcert Casco Phil

zondag 14 januari 2018 - 11:00

2018 is voor CASCO Phil een feestjaar! 10 jaar geleden, in 2008 speelde dit unieke orkest namelijk hun allereerste concert. Intussen legden ze een schitterend parcours af en genieten intussen een stevige reputatie in binnen- en buitenland, tot zelfs in het concertgebouw van Amsterdam.

We zetten 2018 dan ook samen bijzonder feestelijk in en maken een korte reis die we beginnen in derenaissance met feestelijk en indrukwekkend kopergeschal van William Byrd naar het opzwepende ‘La Folia’ van de Italiaanse barokcomponist Arcangelo Corelli. Van de meester van de barok, gaan we naar de meester van het classicisme, Joseph Haydn, met zijn korte, frisse en lichtvoetige 64e  symfonie, om helemaal vrolijk van te worden.

Bij zoveel muzikaalfeestgedruis hoort natuurlijk ook een solist van wereldformaat. CASCO Phil brengt daarvoor de jonge Amerikaans-Koreaanse topcellist Han Bin Yoon mee naar Mechelen. Hij behoort tot de allerbeste cellisten van zijn generatie en speelt één van de meest virtuoze en moeilijkste werken ooit gecomponeerd voor zijn instrument, de ‘Rococo Variaties’ van Tchaikovsky.

Daarna gaan we de lichtere tour op en richten onze blik op Wenen met de beroemde ‘Der Zigeunerbaron Ouvertüre’ van Johann Strauss, gevolgd door een selectie van bekende Weense klassiekers. Zo brengt CASCO Phil een beetje Wenen naar Mechelen!

Programma

William Byrd - Earl of Oxford March

Arcangelo Corelli – La Folia

Joseph Haydn – Symfonie nr. 64 in La ‘Tempora Mutandur’

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski - Rococo Variaties voor cello en orkest

Johann Strauss - Der Zigeunerbaron

Selectie Weense klassiekers


Casco Phil o.l.v. Benjamin Haemhouts
Solist: Han Bin Yoon, cello
Gastheer: Kurt Van Eeghem


Een organisatie van Casco Phil

Concert : 30€
Concert + VIP-receptie na het concert: 85€

 

 

  • Kassa: € 30,00
Design Kunstmaan