Contact: 015 / 29.40.00
NONA

De Beren Gieren + BRZZVLL

zaterdag 30 september 2017 - 20:30

JAZZ XS

Aubergine Management is de voorbije tien jaar uitgegroeid tot een centrale speler binnen de Belgische jazz. Twee zwaargewichten die zich naar de frontlinie van de Belgische jazz gewurmd hebben, zijn De Beren Gieren en BRZZVLL. Beide bands komen een nieuw album voorstellen dat verschijnt op het Sdban-label.

Het gaat snel voor De Beren Gieren. Op Album #5 Dug Out Skyscrapers wordt rauwe energie en lyrische melodieën gecombineerd met sferische landschappen. Verwacht een uniek elektroakoestische geluid vol impressionistische melodieën, energieke ritmes en onverwachte wendingen. Op de wip tussen knallende jazz en verfijnde klassiek, tussen jeugdige rebellie en intelligente spitsvondigheid.

BRZZVLL speelt geïmproviseerde dansmuziek met sound die in de jaren zeventig geworteld is. De bontgekleurde kruisbestuiving tussen kosmische jazz, spoken word en afrobeat doet BRZZVLL opvallen binnen het huidige aanbod. Met hun nieuwe instrumentale album gaat de band terug naar de roots. Geen versterking van een vocalist, geen solisten, wel hypnotiserende en psychedelische jazz-funk. Dansen!

i.s.m. NONA

  • Kassa: € 15,00
  • Vriendenprijs € 13,00
Design Kunstmaan