Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00

In Utero Festival

zaterdag 26 mei 2018 - 20:00

TICKETS ENKEL NOG AAN DE AVONDKASSA: 17 EURO

Op 26 mei luiden we (LUID!) opnieuw de Mechelse zomer in met de tweede editie van In Utero Festival.

Geen betere manier om een mooie lenteavond door te brengen dan met noise, electronica en experiment!

Programma:

NAH(USA)
Oiseaux-Tempête (FR)
Yves De Mey (BE)
Club Moral (BE)
DJ Nixie (BE)

+ expo Nacho Vargas Ramos
+ Live visuals van CIRCLE Ø STRIPE

Een organisatie van In Utero i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen en NONA


NAH

Explosive energy with thoughtful melodiousness that’s deeper than just punk hip-hop.

NAH is een in Philadelphia residerende producer, drummer en visuele artiest wiens roots uit de DIY punk, noise, avant jazz en hip-hop komen. Tijdens zijn optredens combineert deze one man band live- en geprogrammeerde drums met samples. Live is NAH een energiebom, een beest op (en springt soms van) het podium. Wij zijn fan!


Oiseaux-Tempête

De muziek van het free-rock collectief Oiseaux-Tempête werd uitgebroed op onrustige plekken in Griekenland, Turkije en Libanon. De Franse band omarmt volop de kunst van het improviseren en het samenwerken. Hun muziek overstijgt culturele grenzen en het hokjesdenken en bevindt zzich op het snijpunt van punk, jazz, Arabische muziek, post-rock en experimentele elektronica.


Yves De Mey

Highly impressive electronic music that leaves the listener heavily disoriented and quite possibly motion-sick. (BOOMKAT)

Deze Mechelse! Antwerpenaar (en ook bekend als Eavesdropper), maakt muziek sinds ‘90. Aanvankelijk was zijn werk duidelijk geïnspireerd door breakbeats en UK Drum`n’bass, maar hij ging nadien de experimentele kant op. Sinds 2009 brengt hij muziek uit onder z’n eigen naam en is hij zich gaan toeleggen op modulaire synthese, voornamelijk om grip te krijgen op de pure basis van geluid. Zijn werk kwam al uit op internationaal gerenommeerde labels zoals Line, Sandwell District, Entr’acte, Spectrum Spools/editions Mego, Opal Tapes,… .
Samen met Peter Van Hoesen heeft hij ook nog het duo Sendai, en runt hij het Archives Intérieures label. In 2017 kwam er onder het pseudoniem Grey Branches nog een full lp van hem uit (Neuroclaps), een plaat die je kan beschouwen als disfunctionele clubmuziek. Begin 2018 bracht het Franse label Latency Bleak Comfort -Yves’ recentste full album- uit.


Club Moral

De meest eigenzinnige noise band van België

Club Moral werd gesticht in 1981 door AMVK (Anne-Mie Van Kerckhoven) en DDV (Danny Devos) en het collectief spitste zich toe op kunst en extreme live performances. Onder dezelfde titel organiseerde het paar tal van evenementen in Antwerpen. De band hield er even mee op in 2004 om in 2010 opnieuw van start te gaan, aangevuld met Mauro Pawlowski en Aldo Struyff (Creature With The Atom Brain). Club Moral beweert zelf de harde, compromisloze improvisaties achterwege te hebben gelaten en enkel nog hun beste tracks zo goed mogelijk uit te voeren.

DJ NIXIE

Karolien Polenus aka DJ NiXiE is een dj (voor ons zelfs dé dj) uit Brussel en tekent andermaal present! Karolien is al jaren actief in de Belgische underground en als bezielster van NIXIE'S, organiseert ze ook concerten en feestjes. Als nachtbraker heb je ongetwijfeld al wel van haar gehoord.


Jorge Ignacio Vargas (Nacho)

onze persoonlijke In Utero ontwerper, zal voor de eerste keer zijn olieverfschilderijen (en zeefdrukken) tentoonstellen. Verwacht je aan grote, kleurrijke, indringende & explosieve concertbeelden. 


Circle Ø Stripe

is een visueel collectief uit het Mechelse dat werkt rond live visuals, installaties, illustratie en vormgeving. Door experiment, zowel op digitaal als analoog vlak komen ze tot een eigen beeldentaal, van found footage langs abstracte organische vormen naar glitch-overladen beelden. Er onstonden eerder al collaboraties met Mechels stadskunstenaar Gijs Vanhee, muzikanten zoals Gottland, OM META, Kingstux, Ludwig Von Brak en bands waaronder STUFF., Black Flower en Stadt!

 

Tickets kosten 15 euro in VVk en 17 euro aan de kassa.

Design Kunstmaan