Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

Illuminine + Wouter Dewit

vrijdag 27 oktober 2017 - 20:15

Een concert in het kader van het Autumn Falls festival

Twee jaar geleden maakte Illuminine, de band rond Leuvenaar Kevin Imbrechts, indruk met het de-buutalbum #1. Imbrechts sleutelde jarenlang in zijn slaapkamer aan de dromerige nachtmuziek, stuurde zijn opnamen naar Birgir Jon Birgisson, de producer van Sigur Rós, en werd prompt uitgeno-digd om de plaat in diens IJslandse opnamestudio af te werken. Ook opvolger #2 volgde hetzelfde parcours. De hypnotische, wijdse muziek van Illuminine zweeft nog steeds tussen neoklassiek, post-rock en ambient maar krijgt een breder en dieper klankspectrum. Het album wordt in Mechelen live uitgevoerd in grote bezetting.

De nummers staan niet in je gezicht te roepen, en klapwieken niet tot ze je aandacht trekken. Integendeel: ze wachten rustig hun beurt af tot je er klaar voor bent. Een discreet meesterwerk! (De Morgen)

 

Wouter De Wit is pianist bij Illuminine, maar maakt ook eigen muziek. Op 27 oktober verschijnt bij het fijnproeverslabel Zeal Records zijn plaat Still. Die avond stelt hij de plaat ook voor in Mechelen. Wouter groeide op met een strikt dieet van Bach, belandde in de jazzwereld maar raakte uitgekeken op zijn instrument. De lokroep van de witte en zwarte toetsen bleef echter en onder invloed van Nils Frahm vond Wouter zijn roeping in serene, intuïtieve pianomuziek met klassieke kleuren. Fans van ingetogen, dromerige muziek, van Nils Frahm, Wim Mertens of Michael Nyman weten wat hen te doen staat!

Autumn Falls
  • Kassa: € 17,00
Design Kunstmaan