Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Sint-Romboutskathedraal

VocaMe - Cathedrals, de klank van licht

dinsdag 24 april 2018 - 20:15

LUNALIA 2018

Het eerste concert van voice in residence Sigrid Hausen met haar ensemble VocaMe laat de Sint-Romboutskathedraal stralen met een programma dat een ode brengt aan de wonderbaarlijke architectuur en spirituele kracht der kathedralen.

De misdelen van de befaamde Mis van Doornik vormen daarbij als het ware de zuilen van een muzikaal bouwwerk. Daartussen klinkt religieuze muziek uit Frankrijk en Duitsland met onder andere werk uit de Huelgas Codex en de Codex Calixtinus.

INLEIDING
Om 19:00 in CC Mechelen geeft Michael Popp een gratis inleiding met achtergrond-info bij het programma Cathedrals. Hij is als multi-instrumentalist deel van zowel VocaMe als onder andere de ensembles Estampie en het Al Andaluz Project. Als specialist middeleeuwse instrumenten is hij de bezieler achter tal van projecten die de muziek uit de Middeleeuwen nieuw leven inblazen.

Met: Sigrid Hausen (mezzosopraan), Sarah M. Newman (sopraan), Petra Noskaiova (mezzosopraan), Gerlinde Sämann (sopraan), Michael Popp (instrumenten & muzikale leiding)

Een organisatie van Festival van Vlaanderen Mechelen i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen

lunalia.be

Lunalia
  • Kassa: € 22,00
Design Kunstmaan