Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Bibliotheek

Boekbabydag

zondag 12 november 2017 - 09:30

Op 12 november is het weer Boekbabydag in de bibliotheek, een hoogdag voor kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar. Achter elke hoek schuilt een verrassing: een gezellig voorleeshoekje, een zacht pieterpeuterpad, een heus hindernissenparcours en een babycafé met gezonde knabbeltjes. De jeugdbib is open, dus kom gerust een boekje lenen!

 

We hebben ook enkele voorstellingen voor jullie in petto:

 Klankennest (0-23 maanden): wil je de muziekmicrobe aan je kindje doorgeven? Kom dan naar ons theater voor een heerlijk rustig muzikaal moment.

 Spelen met muziek (0-23 maanden): tijdens deze workshop wordt iedereen muzikant! We creëren een muzikale omgeving waarbij de ouders en kinderen geprikkeld worden om samen op een muzikale en creatieve manier plezier te maken.

 Verhalen in de huifkar (0-3 jaar): stap in onze huifkar, nestel je in een deken en droom weg bij de mooiste verhalen van de bib.

 Yoga voor ouders en peuters (2-3 jaar): yoga en kinderen, niet te combineren? Toch wel! Tijdens deze sessie ontdek je hoe peuters genieten van een halfuurtje kwaliteitstijd met hun ouder(s).

 Prentenboekendans (2-3 jaar): swingend en dansend maken de peuters kennis met enkele kanjers van prentenboeken.

 Knutselpret met Hervé Tullet (2-3 jaar): Hervé Tullet maakt ongelooflijk grappige, speelse kleuterboekjes. In deze workshop lezen we die boekjes niet alleen voor, we gaan ook op zoek naar toekomstig schildertalent.  

 Dikkie Dik en de taart (2-3 jaar): in een intieme, speelse sfeer beleven de peuters een dag uit het leven van Dikkie Dik. En niet zomaar een dag: het is zijn verjaardag!

 

PRAKTISCH

 De bib is in de voormiddag open van 9u30 tot 12u en in de namiddag van 13u30 tot 16u30. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis.

 Iedereen is welkom, maar voor de 6 voorstellingen is het aantal plaatsen beperkt. Bij aankomst stelt de bib samen met jou een programma samen (maximum 2 workshops per kindje), afhankelijk van de nog beschikbare activiteiten. Op voorhand reserveren kan niet; wie eerst komt heeft uiteraard de grootste keuze.

 De Boekbabydag is er voor de allerkleinsten. Komen er toch grote broers en zussen mee? Dan zijn zij welkom in onze verhalenjungle.

 

Zondag 12 november • 9u30-12u en 13u30-16u30
Bibliotheek Mechelen (Moensstraat 19)
015 40 44 70 - jeugd.bibliotheek@mechelen.be

 

 

I.s.m. Cultuurcentrum Mechelen, Mechelen Kinderstad, Gezinsbond en Iedereen Leest

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan