Contact: 015 / 29.40.00
Stadsschouwburg

20 jaar Open Boek - Alicja Gescinska

zondag 04 februari 2018 - 11:00

Open Boek bestaat in 2018 twintig jaar en kreeg ondertussen veel gasten over de vloer. Gastvrouw Greet Pluymers gaat telkens op zoek naar fijne heren of dames die ons een inkijk geven in hun boekenkast. Een fijne literair-culturele babbel waarbij de gast zijn of haar hart kan uitstorten over wat hem of haar op cultureel vlak bezig houdt en drijft.

Alicja Gescinska (°1981) verhuisde als zevenjarig meisje met haar ouders van Polen naar België, op zoek naar een betere toekomst in het 'vrije Westen'. Ze is doctor in de filosofie en raakte in 2012 bekend bij het grote publiek met haar boek De verovering van de vrijheid, een filosofisch pleidooi voor meer positieve vrijheid. Sindsdien heeft ze naam gemaakt als een van de belangrijkste jonge intellectuelen in Vlaanderen en Nederland. Ze schrijft geregeld columns, opiniestukken en essays voor verschillende kranten en tijdschriften.
Je kent haar wellicht van het programma Wanderlust op Canvas waarin de Pools-Vlaamse filosofe nationale en internationale persoonlijkheden met diverse filosofische en religieuze achtergronden ontmoet.

 

  • Kassa: € 8,00
Design Kunstmaan