Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

In Utero Festival

vrijdag 26 mei 2017 - 20:00

Op vrijdag 26/05 bevalt Mechelen in het cultuurcentrum van een gloednieuw stadsfestival. In Utero festival zal jaarlijks, onder luide beats en donkere bassen, de  Mechelse zomer aankondigen. Wat mag je dus verwachten? Een nieuw LUID- SPANNEND en DONKER muziekfestival met internationale en nationale topbands!  Zie dat je erbij bent voor deze legendarische eerste editie.

PROGRAMMA:

Nordra (USA)
Briqueville (BE)
Mai Mai Mai (IT)
Gnod (UK)
Paper Hats (BE)
DJ-set Nixie (BE)

Organisatie: In Utero i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen en met de steun van vzw Prikkelt


PAPER HATS (BE)

De Brusselse band Paper Hats bracht eind 2016 met PHO2 -dixit De Morgen- één van dé Belgische platen van het jaar uit. Verwacht je aan experimentele dansbare Krautrock, een trip vol synthesizers, bizarre bliepjes en ruige ritmes; een dansbare kruisbestuiving tussen Joy Division, Orbital en Radiohead.

PHO2- een maxi met vier nummers- bevat zowat de beste twintig minuten muziek uit eigen land die we dit jaar al hoorden.’ (De Morgen)

GNOD (UK)

 

Gnod is een collectief uit Manchester dat ontstond in 2006. Ze zijn vooral bekend om hun intense en onvoorspelbare live shows. Krauty spacerock, noise & psychedelica laten je oren knetteren. Check  zeker hun nieuwste album:  Just say no to the Psycho right-wing Capitalist Fascist Industrial Death Machine.

I think it’s only fair to tell you right from the start that, right now, I think Gnod are the best band on the planet. (The Guardian)

MAI MAI MAI (IT)

 

Toni Cutrone aka Mai Mai Mai reisde zowat heel zijn jeugd door Europa,  en vestigde zich uiteindelijk in het zuiden van Italië. Onbewust absorbeerde hij de verschillende  sferen en klanken van zijn reis en met dit project zet hij deze om in muziek en geluiden: een mix van drone en ambient, stomende ritmiek, synth noise en soundscapes.

Mai Mai Mai trades in energising blasts of biomechanical synth noise which snarl and throb like a demonically possessed star cruiser. (The Wire)

BRIQUEVILLE (BE)

Gehuld in gouden maskers en zwarte gewaden overspoelt Briqueville ons met inktzwarte postmetal, sludge, doom, donkere soundscapes en snijdende riffs. Briqueville live is een aanslag op lichaam en geest. Geen betere plaats om deze occulte hoogmis te vieren, dan in de Kerk van het Cultuurcentrum.

Akte VI is een bijna elf minuten durende trip tjokvol repetitieve riffs, onheilspellende noise en bezwerende gezangen. Het voert de luisteraar naar een climax waaruit geen ontsnapping mogelijk is. (Enola)

NORDRA (USA)

 

Nordra (aka Zen Mother gitarist/zangeres Monika Khot) uit Seattle tourt voor de eerste maal door Europa. Verwacht je aan FX pedalen – een drummachine –industrial trompetgeschal en lekkere gitaarriffs. En ook wel aan zowat het beste wat Seattle op het ogenblik te bieden heeft.

NIXIE (Dj set) (BE)

Karolien Polenus aka NiXiE is een dj uit Brussel en is al jaren actief in de Belgische underground. Als bezielster van NiXie organiseert ze ook concerten en feestjes  - als nachtbraker heb je er ongetwijfeld al wel van gehoord. 

TICKETS!
Voorverkoop online: 15 euro
Aan de avondkassa: 17 euro

  • Kassa: € 17,00
Design Kunstmaan