Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
NONA

ARTISTtalk#6: Herman Asselberghs

woensdag 25 januari 2017 - 19:00

Kunstenaarsgesprek en filmscreenings

In het kader van de solotentoonstelling For Now, die nog tot 12 februari in De Garage loopt, gaat kunstenaar Herman Asselberghs in gesprek met kunsthistorica Hilde Van Gelder.

Asselberghs geeft een inkijk in zijn ideeënwereld en werkmethodes aan de hand van fragmenten uit eigen werk en dat van andere filmmakers. Tijdens de voorbije 15 jaar bouwde Asselberghs aan een bescheiden, maar precies en internationaal vertoond audiovisueel oeuvre waarin hij de grenszones bevraagt tussen woord en beeld, media en wereld, cinema en politiek.
For Now is zowel de titel van de tentoonstelling als van een nieuw filmwerk. Beide staan in het teken van de aanzwellende tijd, geïnspireerd door een sprekend citaat van de Duitse schrijver Walter Benjamin: ‘In tijden van grote beroering komt de tijd tot stilstand’. For Now verschijnt als een momentopname die de brug probeert te slaan tussen verleden en toekomst, tussen geschiedenis en actualiteit, tussen herinnering en verwachting.
De tentoonstelling omvat een constellatie van vier films: a.m./p.m. (2004), This was before (2014), Watching words becoming a film (2017) en For Now (2017).


Georganiseerd door Cultuurcentrum Mechelen, De Garage, Academie Mechelen, Contour & Nona.
Met de steun van Auguste Orts en de Vlaamse Gemeenschap.

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan