Nieuwsbrief Contact: 015 / 29.40.00
Cultuurcentrum

In Dreams

donderdag 09 juni 2016 - 19:30

LIVE RADIO VANUIT MECHELEN 

Een jonge generatie elektronica-muzikanten - Inne Eysermans (Amatorski), Roman Hiele (HIELE), Oaktree en Lieven Martens Moana (Dolphins Into The Future i.s.m. sopraan Hanne Nollet) - maken een muzikale score. Ze gebruiken als vertrekpunt de kleurrijke en soms gruwelijke dromen die curator Philippe Cortens opnam van Belgische gedetineerden. 

Theatermaker Maja Westerveld schrijft een hoorspel in vier afleveringen: een fictieve droom met zoveel mogelijk personages, live vertolkt door de acteurs van Abattoir Fermé. 

Mauro Pawlowski is al eeuwen fan van Jiskefet en in het bijzonder van Michiel Romeyn. Dat daar een samenwerking van moest komen, stond in de sterren geschreven. Ook deze droom wordt werkelijkheid tijdens IN DREAMS

Om de muzikale uitdagingen compleet te maken, laten we het wondermooie In Dreams van Roy Orbison coveren. Jürgen De Blonde (Köhn), klankdichter Jaap Blonk en opnieuw Mauro (als Maurits Pauwels, in het Nederlands!) wagen zich aan een interpretatie van deze droomklassieker. 

Melanie De Biasio integreert diezelfde Orbison in een op maat gesneden, eenmalige en exclusieve set. 

KLARA’s Late Night presentatoren Lies Steppe en Bart Vanhoudt gidsen ons vier uur lang door dit bizar dromenland. 

IN DREAMS droomt na middernacht gewoon door, en gaat off air verder de nacht in met Milan Warmoeskerken (o.a. Flying Horseman), Roman HIELE, Köhn, Hellvete en Bear Bones, Lay Low die samen live improviseren onder de hallucinerende invloed van de beruchte ‘Dreamachines’. 

KLARA LIVE RADIO: 20u00 TOT MIDDERNACHT 

TER PLAATSE: 19u30 - 02u00 

EEN PRODUCTIE VAN KLARA, NONA EN CULTUURCENTRUM MECHELEN
Curator: Philippe Cortens
Met dank aan Radio Begijnenstraat, De Rode Antraciet, Katrin Lohmann, Frederik Janssens, Thomas Betsens, Gerrit Valckenaers, Johan Roekens en Marc Weyts.

  • Toegang: Gratis
Design Kunstmaan