Contact: 015 / 29.40.00

Aanbod films secundair onderwijs

 FILMAANBOD SECUNDAIR ONDERWIJS

Het cultuurcentrum en het Filmhuis zijn al jaren partners in het tonen van de betere film in de binnenstad. Graag breiden we de werking nu uit met een aanbod voor scholen. We maakten per graad een selectie. Voor de film voorzien we een korte inleiding en bij iedere film wordt er lesmateriaal voorzien om voor te bereiden en na te bespreken.

Kostprijs: 4 euro per leerling, leerkrachten gratis

Heb je zelf een specifieke titel in gedachten?
We zoeken uit of er een vertoningskopie van de film beschikbaar is. We vragen voor een film naar keuze eveneens 4 euro per leerling, maar hanteren een minimumtarief van 300 euro.

Een organisatie van Filmhuis Mechelen en Cultuurcentrum Mechelen

1ste graad

DE WILDE STAD

3 februari 2020 13u30
Duur:
Tickets
Trailer

Natuur is overal. Ook waar je het niet zou verwachten, zoals in de stad. Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk als een oerbos of een moeras. Naast de verwilderde huiskatten, verdwaalde meeuwen en onvermijdelijke ratten, is de stad ook een thuis voor tal van exoten zoals de halsbandparkieten, Amerikaanse kreeftjes, nijlganzen. De kat Abatutu neemt de kijker op een ontdekkingstocht door de wildernis van  Amsterdam.

2de graad

 LAYLA M

18 februari 2020 13u30
Duur: 97 min.
Tickets
Trailer

De 18-jarige Layla (Nora El Koussour) is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. Ze doet eindexamen vwo en is een fanatiek voetbalster. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en durft voor haar mening uit te komen. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. 

3de graad

COLD WAR

21 januari 13u30
Duur: 88 min.
Tickets
Trailer

Cold War is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski.
In het Polen  ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht.Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. de twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.
Cold War werd werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als de Beste Regisseur.

Genre: Liefde/Drama

Design Kunstmaan